Aplikasi Terbaik untuk Memuat Turun Video TikTok Secara Percuma

TikTok menawarkan banyak cara untuk kita berseronok. Platform media sosial ini juga berfungsi sebagai cara untuk menjana dan memuat naik video-video yang menghiburkan dan telah menjadi salah satu aplikasi mudah alih yang paling popular di dunia.

Anda boleh menonton ratusan dan ribuan video daripada pencipta di seluruh dunia. Bergantung pada ketersediaan, anda mungkin berminat untuk menyimpan salah satu video tersebut, yang boleh anda muat turun dalam aplikasi. Ambil perhatian bahawa anda hanya boleh memuat turun video di TikTok dengan kebenaran pengguna.

ADVERTISEMENT

Jika anda sedang mencari pilihan untuk memuat turun video TikTok secara percuma, baca artikel di bawah untuk mengetahui aplikasi mana yang terbaik.

Aplikasi Terbaik untuk Memuat Turun Video TikTok Secara Percuma
Sumber Gambar: CNET

Apa yang Perlu Dicari dalam Aplikasi untuk Memuat-Turun Video TikTok Secara Percuma

Semasa mencari aplikasi terbaik untuk memuat-turun video TikTok secara percuma, anda perlu berhati-hati untuk mengelakkan pembaziran masa dan usaha anda. 

Aplikasi Terbaik untuk Memuat Turun Video TikTok Secara Percuma
Sumber Gambar: PremiumBeat

Anda perlu mempunyai aplikasi mudah alih terbaik yang menjalankan fungsinya tanpa sebarang masalah yang menyakitkan. 

ADVERTISEMENT

Lihat bagaimana anda boleh memilih aplikasi terbaik untuk memuat-turun video di TikTok.

Muat Turun Hanya Aplikasi Sahaja

Walaupun terdapat ratusan aplikasi yang membenarkan anda memuat turun video TikTok secara percuma, ramai daripadanya bukan aplikasi yang sah.

Aplikasi yang boleh anda muat turun daripada Google Play Store dan Apple App Store adalah aplikasi yang sah sahaja. Pastikan anda hanya memuat turun daripada platform-platform ini.

ADVERTISEMENT

Banyak Ciri

Anda tidak mahu aplikasi yang hanya berkhidmat untuk satu tujuan sahaja. Anda mahu aplikasi mudah alih yang menyediakan apa yang anda perlukan dan lebih lagi. Selidiki aplikasi yang menawarkan pelbagai ciri yang sesuai dengan keperluan anda.

Seringkali aplikasi tersebut mempunyai ciri-ciri yang membolehkan anda memuat turun video-video berkualiti tertinggi atau membenarkan anda memuat turun beberapa video secara serentak.

Mudah Digunakan

Terakhir, aplikasi harus sangat mudah digunakan. Anda tidak ingin memuat turun aplikasi dengan arahan yang rumit tentang bagaimana untuk memuat turun video TikTok. Gunakan aplikasi yang membolehkan anda memuat turun video dalam beberapa langkah tanpa sebarang kesulitan. Banyak aplikasi yang melakukan ini sering kali percuma dengan pilihan untuk membeli versi premium tanpa sebarang iklan.

Ciri-Ciri Terbaik SnapTick

SnapTick adalah salah satu aplikasi mudah alih terbaik, dan ia membolehkan anda memuat turun video TikTok secara percuma. 

Aplikasi Terbaik untuk Memuat Turun Video TikTok Secara Percuma
Sumber Gambar:  Veed

Ia menawarkan pelbagai ciri dan boleh dimuat turun daripada platform sah. 

Jika anda memerlukan alat yang boleh dipercayai untuk mengedit, menyimpan, dan memuat turun video dan muzik di TikTok, SnapTick adalah aplikasi terbaik.

Muat Turun Video Berkualiti Tinggi

Salah satu ciri terbaik SnapTick ialah ia membenarkan anda memuat turun video TikTok secara percuma. Anda boleh memuat turun video tanpa logo atau watermark yang datang dari pengguna asal. 

Anda tidak perlu log masuk ke aplikasi untuk mula memuat turun video dan foto yang anda suka.

Pengurusan Video Tanpa Internet

Setelah anda memuat turun video-video tersebut, SnapTick mempunyai ciri-ciri yang membolehkan anda mengurus, mengedit, dan meningkatkan video-video tersebut dengan alat-alat penyuntingan terbaik. 

Anda boleh menyimpan semua video-video tersebut di telefon bimbit anda dan mengeditnya di aplikasi luar talian untuk hasil yang lebih baik. 

Anda juga boleh menyimpan versi berkualiti tinggi video dan imej dari TikTok dan menjadikannya wallpaper menggunakan aplikasi ini.

Kongsi Video

SnapTick juga membolehkan anda berkongsi video dan gambar anda di aplikasi bersama rakan-rakan dan keluarga.

Selepas mengedit video, anda boleh berkongsi melalui fungsi Kongsi di aplikasi ke rangkaian sosial lain. Ia akan memuat naik video secara automatik pada akaun rangkaian sosial yang dipautkan.

Muat turun SnapTick di Telefon Mudah Alih Anda

Jika anda ingin memuat turun SnapTick ke telefon anda, anda boleh melawat Google Play Store

Aplikasi Terbaik untuk Memuat Turun Video TikTok Secara Percuma
Sumber Imej: CNBC

Cari nama aplikasi dan ketuk ‘Pasang’ untuk mula memuat turun aplikasi di telefon anda. Tunggu sehingga aplikasi dipasang sepenuhnya pada telefon mudah alih anda dan ketuk ‘Buka’ untuk mula menggunakannya. 

Aplikasi mudah alih ini hanya tersedia di Google Play Store pada masa ini tetapi pastikan anda menyemak Apple App Store sekiranya terdapat versi yang boleh dimuat turun untuk peranti iOS.  

Apa yang Diperlukan untuk Memuat Turun Aplikasi Ini

SnapTick tidak memerlukan spesifikasi yang banyak dari telefon mudah alih anda untuk menggunakannya. Sekiranya anda boleh memuat turun dan menggunakan TikTok, anda pasti boleh menggunakan SnapTick di telefon anda. 

Anda hanya perlu memastikan bahawa telefon mudah alih anda berada dalam versi semasa supaya anda boleh memuat turun aplikasi tanpa sebarang masalah.

Cara Menggunakan SnapTick untuk Muat Turun Video TikTok Secara Percuma

Sekarang bahawa anda telah memuat turun SnapTick pada telefon anda, adalah masa untuk belajar bagaimana untuk muat turun video TikTok secara percuma. 

Aplikasi Terbaik untuk Memuat Turun Video TikTok Secara Percuma
Sumber Gambar: PCMag

Anda boleh menggunakan aplikasi ini dalam langkah-langkah yang sangat mudah, malahan membenarkan anda untuk muat turun video-video secara serentak. 

Ini menjadikan penggunaan aplikasi ini lebih mudah dan lebih mesra untuk anda gunakan.

Langkah 1

Buka SnapTick dengan mengetuk logo aplikasi di skrin rumah anda.

Anda juga boleh melawat Google Play Store, taip nama aplikasi tersebut, dan ketik Buka untuk membukanya.

Langkah 2

Pergi ke TikTok dan cari video kegemaran anda. 

Ketik butang Kongsi pada video dan cari pilihan untuk salin pautan video.

Langkah 3

Kembali ke SnapTick, tampalkan pautan tersebut pada bar kosong, dan ketik Muat Turun.

Ini akan memulakan proses muat turun; anda hanya perlu menunggu sehingga video dimuat turun sepenuhnya.

Langkah 4

Selepas video telah dimuat turun sepenuhnya, Anda boleh semak galeri atau pustaka telefon anda di mana anda boleh menemui video yang telah dimuat turun. 

Pastikan juga bahawa anda memeriksa resolusi video tersebut dan video tersebut tidak mempunyai sebarang cap air atau logo. Anda kini bersedia untuk menikmati video anda di mana-mana yang anda pergi.

Kesimpulan

Dengan TikTok menjadi aplikasi mudah alih yang paling banyak digunakan di dunia untuk hiburan dan pendidikan, anda selalu mahu menggunakan video-video ini untuk kebaikan anda.

Mempunyai mereka dimuat turun dan disimpan dalam telefon anda untuk ditonton secara offline sangat berguna. Semuanya yang perlu anda lakukan adalah pastikan anda telah memuat turun SnapTick di telefon anda untuk memuat turun video TikTok secara percuma.

Baca dalam bahasa lain